Kennel v.h. Hessumseland

(Bij openen van onze pagina kopjes scrolt u naar beneden om de info te lezen)

Welkom op mijn site

Helaas heeft er tussen Tjess en Wiebe geen 
dekking plaats gevonden, waardoor onze
 nestplanning 2016 komt te vervallen.

Ik ben Lammie Verbeek en woon samen met mijn man Arie melkveehouder en onze zoon in Dalfsen "buurtschap Hessem" hierna heb ik mijn kennel vernoemd.

wij hebben een kleine kennel in een bosrijke omgeving. Onze Hollandse Herders leven in/rond onze boerderij op een ruime boerenerf.

Wij fokken bij gelegenheid af en toe een nestje puppy's, die bij ons in de woonkeuken worden geboren en hier hun eerste levensweken doorbrengen. De puppy's komen veel met kinderen, volwassenen en dieren in aanraking. Wij doen onze uiterste best om de pups zo goed mogelijk te sosialiseren.

Van huis uit zijn mijn man en ik opgegroeid met honden. Mede door mijn vriendin Geke Hagen van Kennel van Rianne's Erf raakte ik besmet met de liefde voor Hollandse Herders en de fokkerij.
In 2009 kreeg ik uit haar kennel "Becky v. Rianne's Erf". Mijn ervaring met de Hollandse Herder zijn; een zelfstandige herder die graag wat voor je wil doen, als je de training maak afwisselend houdt. Hij is trouw aan zijn baas, een fijne gezinshond. Het is een hond waarmee je o.a kunt sporten en showen.

Zelf ben ik al jaren aan het trainen op verschillende disciplines, dit houd in; gedrag en gehoorzaamheid, sociale huishond, speuren/zoeken.
Nadat de kinderen (4 dochters) het huis hebben verlaten en ook een eigen gezinnetje hebben, zijn wij inmiddels de trotse opa en oma van 7 kleinkinderen. Om mijn harte wens in vervulling te laten gaan ben ik in het voorjaar van 2015 met de opleiding kynologisch instructeur gestart en ben nu assistend instructeur op een hondenschool en hoop in het najaar 2016 mijn laatste module voor gediplomeerd instucteur afteronden. Natuurlijk blijft ik mij ontwikkelen door het volgen van cursussen/workshops.

Voor informatie over onze honden of/en de Hollandse Herder in het algemeen kunt u voor zover dat in mijn vermogen ligt, altijd contact met mij opnemen.

Zie ook onze facebooksite "kennel.vanhethessumseland@facebook.com" 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse
Herdershonden Club (NHC)
Karakter & gedrag

 

Karakter

De Hollandse Herder is alert, leergierig, temperamentvol, energiek, actief, waakzaam en met de juiste opvoeding gehoorzaam. Dingen ondernemen met de baas is zijn alles. Als hij maar iets kan doen en met grote regelmaat zijn ei kwijt kan (zowel mentaal als fysiek) dan is hij in huis rustig.

De Hollandse Herder vertoont veel eigen initiatief. Op zich is dat een goede eigenschap, maar het gebeurt bijvoorbeeld ook dat als een training te saai is, hij zelf zijn oefeningen gaat verzinnen. Omdat hij snel leert, gebeurt dit nogal eens. De Hollandse herder is zeer gevoelig voor de stemming en toestand van zijn baas.

Sommige exemplaren hebben ook een behoorlijke portie jachtdrift (denk dan ook aan het najagen van bijv. fietsers). In verschillende sporten komt hij, door zijn temperament, goed tot zijn recht.

Gedrag 

Zoals eigenlijk alle honden is de Hollandse Herder gek op zijn eigen familie. Van het fenomeen “hond van één baas” heeft hij geen last. Hij is heel goed in staat om meerdere familieleden te gehoorzamen. De Hollandse Herder is aanhankelijk en geniet van lichamelijk contact, bij contacten met vreemden hebben ze in de regel aan een half woord genoeg om deze te accepteren.

De ene reageert dan wat terughoudender dan de ander, maar er zijn zelden problemen. Eigen en bekende kinderen staan bij een Hollandse Herder hoog op het lijstje. Let wel, en dit geldt natuurlijk voor elk ras, zowel de hond als het kind dienen, wat betreft gedrag, naar elkaar goed gestuurd te worden.

Concluderend kan gesteld worden dat de Hollandse Herder een echte mensenhond is. Naar andere honden toe kan het voorkomen dat ze zich anders opstellen! Het is een beetje vergelijkbaar met de mens: wij vinden ook niet iedereen even leuk. De Hollandse Herder zal dit dan duidelijk laten blijken. In een roedel leven vormt zelden een probleem.