Kennel v.h. Hessumseland

(Bij openen van onze pagina kopjes scrolt u naar beneden om de info te lezen)

Welkom op mijn site

Helaas heeft er tussen Tjess en Wiebe geen 
dekking plaats gevonden, waardoor onze
 nestplanning 2016 komt te vervallen.

Ik ben Lammie Verbeek en woon samen met mijn man Arie melkveehouder en onze zoon in Dalfsen "buurtschap Hessem" hierna heb ik mijn kennel vernoemd.

wij hebben een kleine kennel in een bosrijke omgeving. Onze Hollandse Herders leven in/rond onze boerderij op een ruime boerenerf.

Wij fokken bij gelegenheid af en toe een nestje puppy's, die bij ons in de woonkeuken worden geboren en hier hun eerste levensweken doorbrengen. De puppy's komen veel met kinderen, volwassenen en dieren in aanraking. Wij doen onze uiterste best om de pups zo goed mogelijk te sosialiseren.

Van huis uit zijn mijn man en ik opgegroeid met honden. Mede door mijn vriendin Geke Hagen van Kennel van Rianne's Erf raakte ik besmet met de liefde voor Hollandse Herders en de fokkerij.
In 2009 kreeg ik uit haar kennel "Becky v. Rianne's Erf". Mijn ervaring met de Hollandse Herder zijn; een zelfstandige herder die graag wat voor je wil doen, als je de training maak afwisselend houdt. Hij is trouw aan zijn baas, een fijne gezinshond. Het is een hond waarmee je o.a kunt sporten en showen.

Zelf ben ik al jaren aan het trainen op verschillende disciplines, dit houd in; gedrag en gehoorzaamheid, sociale huishond, speuren/zoeken.
Nadat de kinderen (4 dochters) het huis hebben verlaten en ook een eigen gezinnetje hebben, zijn wij inmiddels de trotse opa en oma van 7 kleinkinderen. Om mijn harte wens in vervulling te laten gaan ben ik in het voorjaar van 2015 met de opleiding kynologisch instructeur gestart en ben nu assistend instructeur op een hondenschool en hoop in het najaar 2016 mijn laatste module voor gediplomeerd instucteur afteronden. Natuurlijk blijft ik mij ontwikkelen door het volgen van cursussen/workshops.

Voor informatie over onze honden of/en de Hollandse Herder in het algemeen kunt u voor zover dat in mijn vermogen ligt, altijd contact met mij opnemen.

Zie ook onze facebooksite "kennel.vanhethessumseland@facebook.com" 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse
Herdershonden Club (NHC)
Tjess (Adele)

Tjess is de dochter van Blits, ze is op 24-05-2012 geboren als 2de in het nest (zie stamboom) van 6 (5 teven en 1 reu). 

Mijn dochter Corryette heeft met haar getraind. 
En heeft o.a. puppycursus, E.G., Flyball en Breitensport met haar gevolgt.

Op 29 juni 2013 is Tjess voor gekomen op CAC-show Nederlandse Hondenrassen in Zwolle. Tjess was toen 14 maanden en een elegante teef met vrouwlijk hoofd. Waarvan de voorsnuit nog wat moet opvullen, prima oren. Goed gebid, donker oog. Voldoende hals, toont nog hoogbening, achter wat sterk gehoekt. Mooi vachtkwaliteit, lichtvoetig en nog los gangwerk. Kwalificatie: Zeer Goed

Op 16 juni 2013 is Tjess voor gekomen op Kampioensclubmatch NHC te Utrecht.

Beoordeling: 

1 jaar oude teef. Goed geslachtstype en rastype. Hoofd van goede verhouding, afvallende schedel. Goede ogen, wijd aangezette oren. Schaargebit, voldoende hoekingen. Goed ontwikkeld lichaam. Goede croupe en staart, goed bot, goede vacht en kleur. beweegt met goede pas en stuwing. In totaliteit erg los. Vriendelijk gedrag.

Kwalificatie: Zeer Goed

Op 8 september 2013 is Tjess voor gekomen op Nestendag NHC te Maarsbergen.

Algemeen beeld: 

Vrouwelijk totaalbeeld. Hoofd van goede lengte maar wel wat smalletjes. Goed oog en oor. Gebit in orde. Voldoende gehoekt voor en achter. Net voldoende lichaamslengte. Passend bone en goede staartlengte. Vacht vertoont duidelijke stroming. Vriendelijk en zacht gedrag in de ring. Vertoont een net gangwerk.

Ook heeft Tjess 8 september 2013 de Test van sociaal deel van de herdingtest afgelegt.

Testresultaten:

Uithoudingsvermogen: Blijft actief
Sprong: Met gemak (los) Mee lopen met baas: verkent omgeving/dwaalt afKomen op bevel: Onmiddelijk
Gedrag tov mensen: Ontspannen (V)
Gedrag tov honden: Sociaal (ZG)
Gedrag tov vreemde voorwerpen: Nieuwschierig (ZG)
Herstelvermogen: schrikt met snel herstel* (V)
*hond schrikt maar nieuwschierigheid wint het van de schrik. 
Uitslag test: Geslaagd 

HD-A


TJESS